Konfitura jagodowo-malinowo-truskawkowa

20 lipca 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1,2 kg jagód, 1,2 kg malin, 1,2 kg truskawek, 3,5 kg cukru, cukier waniliowy, 3 op. żel-fix do dżemów.

Owoce umyć, odszypułkować, osuszyć. Zasypać cukrem i odstawić na noc do lodówki. Następnie całość zagotować, dodać cukier waniliowy i żel-fixy. Gotować ok. 30 min na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszając. Następnie dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, dobrze zakręcić i odstawić do wystudzenia.

Konfitura wielowocowa, najbardziej przypadała do gustu najmłodszym członkom rodziny:)

file1342762262



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...