Konfitura jagodowo-malinowo-truskawkowa

20 lipca 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1,2 kg jagód, 1,2 kg malin, 1,2 kg truskawek, 3,5 kg cukru, cukier waniliowy, 3 op. żel-fix do dżemów.

Owoce umyć, odszypułkować, osuszyć. Zasypać cukrem i odstawić na noc do lodówki. Następnie całość zagotować, dodać cukier waniliowy i żel-fixy. Gotować ok. 30 min na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszając. Następnie dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, dobrze zakręcić i odstawić do wystudzenia.

Konfitura wielowocowa, najbardziej przypadała do gustu najmłodszym członkom rodziny:)

file1342762262



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...