Kompot wiosenny

19 lipca 2012, dodał: ewuniapl
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

1,5l wody
2 szkl.drobno pokrojonego w kostkę rabarbaru
1 szkl agrestu
1 szklanka cukru
2 łyżki rodzynek
1 szklanka białego słodkiego wina
listki melisy

Rodzynki zalewamy winem odstawiamy na godzinę. Z wody i cukru gotujemy syrop,na jeszcze gorący wrzucamy przygotowane owoce zagotowujemy,trzymamy na ogniu nie dłużej niż 5 min dodajemy namoczone rodzynki w wraz z winem gotujemy jeszcze raz zestawiamy z ognia i wychładzamy po przykryciem. Podajemy w głębokich kompotierkach przybrany świeżymi listkami melisy. Kompot powinien mieć temp.  pokojową zbyt mocno wychłodzony może stracić aromat.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...