Kompot owocowy

30 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • Świeże owoce (jabłka, gruszki, śliwki, porzeczki, wiśnie, itp.)
  • 30-40 dag cukru
  • Owoce myjemy, obieramy i kroimy na kawałki średniej wielkości. Jeśli suszone to trzeba wcześniej namoczyć. Po zagotowaniu ok. 2 litrów wody z cukrem (ok. 30 dag), włożyć owoce i zagotować. Do gorącego można jeszcze według uznania dodać inne owoce nie wymagające gotowania np. cytryny, pomarańcze, kiwi lub banany. Ostudzić.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Uzbekistan i Kazachstan
    Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
    kąpiel noworodka
    Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
    Perfumy i Internet
    Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
    Jak przygotować się do pracy w ogro…
    Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...