Kompot owocowy

30 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • Świeże owoce (jabłka, gruszki, śliwki, porzeczki, wiśnie, itp.)
  • 30-40 dag cukru
  • Owoce myjemy, obieramy i kroimy na kawałki średniej wielkości. Jeśli suszone to trzeba wcześniej namoczyć. Po zagotowaniu ok. 2 litrów wody z cukrem (ok. 30 dag), włożyć owoce i zagotować. Do gorącego można jeszcze według uznania dodać inne owoce nie wymagające gotowania np. cytryny, pomarańcze, kiwi lub banany. Ostudzić.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Naturalne kosmetyki
    Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
    Typy mężczyzn
    Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
    Jak można zostać dietetykiem
    Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
    leczenie niepłodnosci
    Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...