Kompot malinowy

5 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Maliny 2 kg
Cukier 1 kg
1 l wody

Wodę z cukrem zagotować. Do słoików włożyć przebrane i opłukane maliny, zalać syropem, pasteryzować 10 minut.
Maliny z kompotu nadają się do musu malinowego lub do dekoracji a kompot do herbatki malinowej..

file1267815138



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....