Kompot malinowy

5 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Maliny 2 kg
Cukier 1 kg
1 l wody

Wodę z cukrem zagotować. Do słoików włożyć przebrane i opłukane maliny, zalać syropem, pasteryzować 10 minut.
Maliny z kompotu nadają się do musu malinowego lub do dekoracji a kompot do herbatki malinowej..

file1267815138



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...