URODA I ZDROWIE

Kolorowe leczo na omlecie – czyli leczo inaczej

19 września 2019, dodał: Blueberry

Składniki na 6 porcji Lecza:

– 90 dag papryki różnokolorowej
– 3 pomidory
-1 średnia cebula
-ząbek czosnku
-20dag kabanosów
-2 łyżeczki papryki słodkiej
– olej do smażenia
-sól i pieprz

1. Siekamy cebulkę i smażymy aż stanie się szklista.
2. Zdejmujemy ją z ognia i doprawiamy papryką słodką. (ważne by zdjąć ją z ognia, gdybyśmy doprawili cebulę na ogniu, papryka by zyskała gorycz i zepsuła smak lecza)
3. Paprykę czyścimy i kroimy w paski.  Wsypujemy do cebuli na patelnię. Dusimy 10minut.
4. Pomidory nadkrójmy w krzyże i zalejmy wrzątkiem. Po minucie należy ściągnąć skórkę. I pokroić w ósemki.
5. Dodajemy je do lecza- dusimy wszystko aż płyn wyparuje. (ok. 1-2godzin zależy od miąższości pomidorów). Od czasu do czasu mieszamy.
6.  Po wyparowaniu płynu, wrzucamy kabanosy pokrojone w plasterki i czosnek.
7. Dusimy przez ok. 10minut. Doprawiamy pieprzem i solą.

Leczo najpyszniej smakuje podawany na gorącym omlecie.

Smacznego!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

BIO-Kosmetyki naturalne.
Na mnie dobrze działa seria Eco Nature z Bielendy. Krem, masło nawilżajće z śliwką...
Termometr
Ja mam termometr innoGio giofast gio-515, fajnie działa, dobrze i szybko mierzy. Każda...
Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
No i mamy powtórkę z wiosennych ograniczeń, mam nadzieję, że teraz sceptycy i antymaseczkowcy...
Problem ze wzwodem
Bywa, że problem sam mija jak się zmieni partnerkę na młodszą i ładniejszą;)