Kolorowe kulki

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    150g herbatników
    1/2 kostki masła,
    2/3 szklanki cukru pudru
    ok 2 łyżki stołowe mleka skondensowanego,
    wiórki kokosowe (ok 20-30g),
    kilka kropel aromatu migdałowego
    2 łyżki stołowe kakao


      Herbatniki drobno posiekać. Do garnka wrzucić masło, rozpuścić, dodać cukier i 2 łyżki kakao, dobrze wymieszać, zagotować, ciągle mieszając. Gdy masa się zagotuje, dodajemy pokruszone herbatniki i mieszamy, po czym dodajemy aromat migdałowy i skondensowane mleko, chwilkę mieszamy i zdejmujemy z palnika. Odstawiamy do ostygnięcia. Kiedy  wystygnie, formujemy kulki i obtaczamy każdą dokładnie w wiórkach kokosowych. Kulki układamy na talerzu i odstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Smacznego !!!

      file1263594096