Kolorowe kulki
Artykuł zewnętrzny
150g herbatników
1/2 kostki masła,
2/3 szklanki cukru pudru
ok 2 łyżki stołowe mleka skondensowanego,
wiórki kokosowe (ok 20-30g),
kilka kropel aromatu migdałowego
2 łyżki stołowe kakao
Herbatniki drobno posiekać. Do garnka wrzucić masło, rozpuścić, dodać cukier i 2 łyżki kakao, dobrze wymieszać, zagotować, ciągle mieszając. Gdy masa się zagotuje, dodajemy pokruszone herbatniki i mieszamy, po czym dodajemy aromat migdałowy i skondensowane mleko, chwilkę mieszamy i zdejmujemy z palnika. Odstawiamy do ostygnięcia. Kiedy wystygnie, formujemy kulki i obtaczamy każdą dokładnie w wiórkach kokosowych. Kulki układamy na talerzu i odstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Smacznego !!!