Kolorowe gruszki do tarty

31 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

gruszki
cukier
barwniki spożywcze
zapachy do ciast różne smaki

pięknie wyglądają podane z lodami, do drinków, deserów czy ciast…


Gruszki obrać, pokroić na połówki. Ponacinać ozdobnie. Do każdego słoika dodać inny kolor barwnika i inny zapach (np wanilia, ananas, rum). Gruszki po pasteryzowaniu zabarwią się kolorem. Nie trzeba koniecznie dodawać barwników. Ja jako niebieski kolor uzyskałam dodając blu caracao. Jako czerwony można uzyskać dodając sok z buraka czerwonego, pomarańczowy z marchewki, ale to już więcej roboty. Kolorowe gruszki wykładamy na upieczony spód tarty lub do innego ciasta i zalewamy galaretką. Takie kolorowe gruszki mogą nam także posłużyć do lodów lub deserów.

file1264948420



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...