Kolorowe gruszki do tarty

31 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

gruszki
cukier
barwniki spożywcze
zapachy do ciast różne smaki

pięknie wyglądają podane z lodami, do drinków, deserów czy ciast…


Gruszki obrać, pokroić na połówki. Ponacinać ozdobnie. Do każdego słoika dodać inny kolor barwnika i inny zapach (np wanilia, ananas, rum). Gruszki po pasteryzowaniu zabarwią się kolorem. Nie trzeba koniecznie dodawać barwników. Ja jako niebieski kolor uzyskałam dodając blu caracao. Jako czerwony można uzyskać dodając sok z buraka czerwonego, pomarańczowy z marchewki, ale to już więcej roboty. Kolorowe gruszki wykładamy na upieczony spód tarty lub do innego ciasta i zalewamy galaretką. Takie kolorowe gruszki mogą nam także posłużyć do lodów lub deserów.

file1264948420



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.