Kolorowa sałatka: biało-czerwona

11 marca 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

·    2 cykorie
·    1 czerwony grejpfrut
·    1 awokadofile1299855189
·    roszponka
·    świeża mięta
Sos
·    3 łyżki Oleju Wielkopolskiego
·    1 łyżka białego octu winnego
·    1 ząbek czosnku
·    1/2 łyżeczki musztardy z Dijon
·    1 łyżeczka miodu lipowego
·    sól, pieprz

Przygotowanie:

Olej Wielkopolski, ocet, musztardę, miód, wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy zmieszać potrząsając parę minut w zamkniętym szczelnie słoiku i odstawić.
Obrać grejpfruta i podzielić na cząstki. Awokado przepołowić, obrać i wyjąć pestkę. Pokroić na drobne kawałki i polać sosem.
Pokroić cykorię na kawałki, poszarpać palcami roszponkę, dodać 1 łyżkę listków mięty i wrzucić do salaterki z awokado.
Wszystko dobrze wymieszać dodając jeszcze 2 łyżki sosu. Schłodzić.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...