Kolorowa sałatka: biało-czerwona

11 marca 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

·    2 cykorie
·    1 czerwony grejpfrut
·    1 awokadofile1299855189
·    roszponka
·    świeża mięta
Sos
·    3 łyżki Oleju Wielkopolskiego
·    1 łyżka białego octu winnego
·    1 ząbek czosnku
·    1/2 łyżeczki musztardy z Dijon
·    1 łyżeczka miodu lipowego
·    sól, pieprz

Przygotowanie:

Olej Wielkopolski, ocet, musztardę, miód, wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy zmieszać potrząsając parę minut w zamkniętym szczelnie słoiku i odstawić.
Obrać grejpfruta i podzielić na cząstki. Awokado przepołowić, obrać i wyjąć pestkę. Pokroić na drobne kawałki i polać sosem.
Pokroić cykorię na kawałki, poszarpać palcami roszponkę, dodać 1 łyżkę listków mięty i wrzucić do salaterki z awokado.
Wszystko dobrze wymieszać dodając jeszcze 2 łyżki sosu. Schłodzić.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...