Kolorowa sałatka: biało-czerwona

11 marca 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

·    2 cykorie
·    1 czerwony grejpfrut
·    1 awokadofile1299855189
·    roszponka
·    świeża mięta
Sos
·    3 łyżki Oleju Wielkopolskiego
·    1 łyżka białego octu winnego
·    1 ząbek czosnku
·    1/2 łyżeczki musztardy z Dijon
·    1 łyżeczka miodu lipowego
·    sól, pieprz

Przygotowanie:

Olej Wielkopolski, ocet, musztardę, miód, wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy zmieszać potrząsając parę minut w zamkniętym szczelnie słoiku i odstawić.
Obrać grejpfruta i podzielić na cząstki. Awokado przepołowić, obrać i wyjąć pestkę. Pokroić na drobne kawałki i polać sosem.
Pokroić cykorię na kawałki, poszarpać palcami roszponkę, dodać 1 łyżkę listków mięty i wrzucić do salaterki z awokado.
Wszystko dobrze wymieszać dodając jeszcze 2 łyżki sosu. Schłodzić.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...