Kolorowa sałatka: biało-czerwona

11 marca 2011,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

·    2 cykorie
·    1 czerwony grejpfrut
·    1 awokadofile1299855189
·    roszponka
·    świeża mięta
Sos
·    3 łyżki Oleju Wielkopolskiego
·    1 łyżka białego octu winnego
·    1 ząbek czosnku
·    1/2 łyżeczki musztardy z Dijon
·    1 łyżeczka miodu lipowego
·    sól, pieprz

Przygotowanie:

Olej Wielkopolski, ocet, musztardę, miód, wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy zmieszać potrząsając parę minut w zamkniętym szczelnie słoiku i odstawić.
Obrać grejpfruta i podzielić na cząstki. Awokado przepołowić, obrać i wyjąć pestkę. Pokroić na drobne kawałki i polać sosem.
Pokroić cykorię na kawałki, poszarpać palcami roszponkę, dodać 1 łyżkę listków mięty i wrzucić do salaterki z awokado.
Wszystko dobrze wymieszać dodając jeszcze 2 łyżki sosu. Schłodzić.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...