Kolorowa sałatka z kalafiora i faoslki

29 kwietnia 2011, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 2 róże kalafiora
  • 1/2 łyżeczka curry
  • 25 dag fasolki
  • 2 pomidory
  • 3 jajka
  • rzodkiewka
  • szczypiorek
  • koperek
  • cebulka
  • 2 łyzki majonezu

Kalafiora ugotować na półmiękko w wodzie z dodatkiem soli i curry,osączyć.
Fasolkę pokroić na kawałki,ugotować.
Jajka ugotowac na twardo.
Do salaterki włożyćkawałki kalafiora,fasolkę,ósemki pomidora,pokrojone jajka i rzodkiewkę.
Dodać drobno posiekaną cebulę,szczypiorek i koperek.
Sałatkę polać majonezem i delikatnie wymieszać.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz