Kolanka z pieczarkami

11 kwietnia 2013,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Takie danie polubią nie tylko wegetarianie.

250g makaronu kolanka
600 g pieczarek
liść laurowy
ziele angielskie
1 cebula
olej
6 łyżek śmietanki (może być do kawy)
pół łyżki mąki
sól
pieprz
rozmaryn

Pieczarki obierz, umyj i pokrój na średnie kawałki. Następnie wrzuć na wrzątek (bez soli!) z liściem laurowym oraz zielem angielskim i obgotuj 5 minut. Następnie odcedź. Cebulę obierz, umyj i drobno pokrój. Następnie wrzuć na rozgrzany olej. Kiedy cebula już się podsmaży, dodaj pieczarki. Duś wszystko około 15 minut aż pieczarki uzyskają odpowiednią miękkość. Jeśli potrawa jest za sucha, zawsze można podlać ją bulionem lub wrzątkiem. W między czasie nastawiamy makaron. W szklance roztrzepujemy śmietankę z mąką. Zalewamy tym pieczarki, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. Trzymamy na ogniu jeszcze ze dwie minutki. Podajemy z ugotowanym makaronem.

file1365675018



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...