Kolanka z pieczarkami

11 kwietnia 2013, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Takie danie polubią nie tylko wegetarianie.

250g makaronu kolanka
600 g pieczarek
liść laurowy
ziele angielskie
1 cebula
olej
6 łyżek śmietanki (może być do kawy)
pół łyżki mąki
sól
pieprz
rozmaryn

Pieczarki obierz, umyj i pokrój na średnie kawałki. Następnie wrzuć na wrzątek (bez soli!) z liściem laurowym oraz zielem angielskim i obgotuj 5 minut. Następnie odcedź. Cebulę obierz, umyj i drobno pokrój. Następnie wrzuć na rozgrzany olej. Kiedy cebula już się podsmaży, dodaj pieczarki. Duś wszystko około 15 minut aż pieczarki uzyskają odpowiednią miękkość. Jeśli potrawa jest za sucha, zawsze można podlać ją bulionem lub wrzątkiem. W między czasie nastawiamy makaron. W szklance roztrzepujemy śmietankę z mąką. Zalewamy tym pieczarki, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. Trzymamy na ogniu jeszcze ze dwie minutki. Podajemy z ugotowanym makaronem.

file1365675018



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...