Kolacja na waflach Good Food

14 maja 2011, dodał: Mysiunia
Artykuł zewnętrzny
  • 4 wafle ryżowe z orkiszem Good Food
  • 4 plastry szynki
  • 4 listka sałaty
  • 0,5 pomidora
  • 5 rzodkiewek
  • 2 małe łyżeczki majonezu
  • szczypiorek
  • koperek
  • sól
  • pieprz

Na każdym z wafli kładziemy po plasterku szynki, a z boku mały listek sałaty, na którym układamy mniej niż pół łyżeczki majonezu, a na to kwiatuszka z rzodkiewki. Z boku kładziemy mały plasterek pomidora, którego dekorujemy świeżym koperkiem (całymi niewielkimi gałązkami). Na szynce układamy kilka talarków rzodkiewki i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

file1305364653



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

3 komentarzy do Kolacja na waflach Good Food

  1. avatar dietetyk medyczny pisze:

    Majonez bezdyskusyjnie dodaje smaku, bo jest tłusty – a tłuszcz jest nośnikiem smaku, ale jeśli zamieszczamy przepis na smaczne dania z majonezem,który tak lubimy zamieśćmy je w innym dziale ;)

    W tym dziale powinny być przepisy,które każdy może wykorzystać np. na diecie odchudzającej. Po to powstał ten podział na różne kategorie przepisów :)

  2. avatar Mysiunia pisze:

    Zastanawiałam się nad jogurtem naturalnym, ale że majonez uwielbiam, a używałam go tak mało (bo mniej niż pół łyżeczki na porcję) to stwierdziłam, że nie zaszkodzi:)
    a warzywach jest bardzo dużo witamin, bo wyhodowane w przydomowym ogródku:) – bez sztucznych nawozów i oprysków

  3. avatar dietetyk medyczny pisze:

    a gdyby tak zastąpić majonez łyżeczką musztardy albo białego serka kanapkowego? :) o ileż zdrowiej… :)
    a poza tym plus za wykorzystanie świezych wiosennych witamin w postaci szczypiorku, rzodkiewki czy koperku!!

Dodaj komentarz