Koktajl śliwkowo-waniliowy | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Koktajl śliwkowo-waniliowy

20 marca 2011, dodał: msewka
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares
  • 75 dag śliwek mrożonych (w sezonie świeżych) typu węgierka
  • 1 l maślanki
  • sok z 1/2 cytryny
  • 5 czubatych łyżek cukru
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego (niepełna)

Opis przygotowania

Śliwki, prawie rozmrożone, ale jeszcze twarde zmiksować blenderem, dodać cukier, sok z cytryny i aromat waniliowy, miksować na koniec wlewając maślankę. Podawać w wysokich szklankach. Aromat waniliowy nadaje temu koktajlowi wyjątkowy smak.

file1300649438

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz