Koktajl śliwkowo-waniliowy

20 marca 2011, dodał: msewka
Artykuł zewnętrzny
  • 75 dag śliwek mrożonych (w sezonie świeżych) typu węgierka
  • 1 l maślanki
  • sok z 1/2 cytryny
  • 5 czubatych łyżek cukru
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego (niepełna)

Opis przygotowania

Śliwki, prawie rozmrożone, ale jeszcze twarde zmiksować blenderem, dodać cukier, sok z cytryny i aromat waniliowy, miksować na koniec wlewając maślankę. Podawać w wysokich szklankach. Aromat waniliowy nadaje temu koktajlowi wyjątkowy smak.

file1300649438



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...