Koktajl śliwkowo-waniliowy

20 marca 2011,
dodał: msewka
Artykuł zewnętrzny
  • 75 dag śliwek mrożonych (w sezonie świeżych) typu węgierka
  • 1 l maślanki
  • sok z 1/2 cytryny
  • 5 czubatych łyżek cukru
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego (niepełna)

Opis przygotowania

Śliwki, prawie rozmrożone, ale jeszcze twarde zmiksować blenderem, dodać cukier, sok z cytryny i aromat waniliowy, miksować na koniec wlewając maślankę. Podawać w wysokich szklankach. Aromat waniliowy nadaje temu koktajlowi wyjątkowy smak.

file1300649438



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....