Koktajl sezamowy – sycący i zdrowy

31 maja 2014, dodał: Szybkie gotowanie
Artykuł zewnętrzny

Kto lubi smak sezamków i chałwy, będzie tym koktajlem zachwycony. Sezam dostarcza nam wapń i magnez oraz wit. B6 i B1, a płatki owsiane błonnik.

 

  • 1/3 szklanki płatków owsianych górskich 
  • 1 czubata łyżka pasty sezamowej tahini
  • 3/4-1 szklanki wody
  • dowolne słodzidło (syrop z agawy, miód, stewia)

Płatki owsiane górskie oraz otręby wrzucić do blendera, zalać zimną wodą i zostawić na noc (można w lodówce, gdy chcemy zimny koktajl). 
Jeśli używamy płatków błyskawicznych, nie trzeba ich wcześniej namaczać.  
Rano wystarczy dodać tahini oraz posłodzić według uznania i zmiksować. Można dolać trochę wody, aby uzyskać pożądaną konsystencję.

(przepis z mojego bloga http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2014/05/koktajl-sezamowy-sycacy-i-zdrowy.html)

 

file1401474149



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz