Koktajl pikantny

9 czerwca 2014, dodał: rosie
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 400 ml kefiru lub jogurtu naturalnego

– 2 świeże ogórki

– łyżka pikantnego keczupu

– łyżeczka sosu sojowego

– 2 łyżki drobno posiekanej zieleniny (koperek,natka pietruszki, rzeżucha)

ząbek czosnku

– sól, pieprz

 Przygotowanie

Obrane ze skórki i pozbawione gniazd nasiennych ogórki lekko rozdrabniamy. Czosnek siekamy i wraz z keczupem, sosem sojowym, przyprawami i szklanka kefiru mieszamy w mikserze lub rozdrabniamy blenderem, dodajemy zieleninę, całość miksujemy przez 3 sekundy i podajemy dokładnie spieniony zaraz po przygotowaniu.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak wykorzystać sok po kiszonych og…
Woda po ogórkach kiszonych można wykorzystać do zup, sosów i mięs. Można...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wiadomo, że aby szybko urosły w tunelu foliowym czy szklarni, są faszerowane chemią...
Podwyżki opłat sanatoryjnych
Co to za opłaty, 200-300 zł za kilkanaście dni wczasów? Często nie jeżdżą...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Już widzę, jak dziadkowie w kurnych chatkach na wsi inwestują w panele... Zostawią...