Koktajl pikantny

9 czerwca 2014, dodał: rosie
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 400 ml kefiru lub jogurtu naturalnego

– 2 świeże ogórki

– łyżka pikantnego keczupu

– łyżeczka sosu sojowego

– 2 łyżki drobno posiekanej zieleniny (koperek,natka pietruszki, rzeżucha)

ząbek czosnku

– sól, pieprz

 Przygotowanie

Obrane ze skórki i pozbawione gniazd nasiennych ogórki lekko rozdrabniamy. Czosnek siekamy i wraz z keczupem, sosem sojowym, przyprawami i szklanka kefiru mieszamy w mikserze lub rozdrabniamy blenderem, dodajemy zieleninę, całość miksujemy przez 3 sekundy i podajemy dokładnie spieniony zaraz po przygotowaniu.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...