Deser z mango i kokosa

26 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Deser dla tych którzy lubią ryż na słodko . U mnie rodzina uwielbia ( ja nie koniecznie ).

Czas : 30 minut

Składniki :

10 dag ryżu
1 ½ szklanki wody ( lub mleka )
3 łyżeczki cukru
½ szklanki wiórek kokosowych
2 łyżki mleka kokosowego
2 łyżki przecieru z mango lub brzoskwini

Ryż ugotować na sypko na wodzie z cukrem ( lub mleku ) . Podzielić na pół . Do jednej części dodać wiórki kokosowe i mleko kokosowe , chwilę podgrzewać w garnuszku mieszając aż wiórki nasiąkną mlekiem kokosowym i zmieszają się z ryżem . Druga część wymieszać z musem z mango ( lub brzoskwini ). Dwie filiżanki wyłożyć folia spożywczą . Na dno filiżanek kłaść warstwę ryżu z mango , na to ryż kokosowy, ryż z mango i na koniec ryż kokosowy . Przykryć talerzykiem , odwrócić tak by uformowany kopczyk ryżu wypadł na talerzyk, zdjąć folię . Udekorować . Podawać na ciepło lub zimno – jak kto lubi .




FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...