Deser z mango i kokosa

26 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Deser dla tych którzy lubią ryż na słodko . U mnie rodzina uwielbia ( ja nie koniecznie ).

Czas : 30 minut

Składniki :

10 dag ryżu
1 ½ szklanki wody ( lub mleka )
3 łyżeczki cukru
½ szklanki wiórek kokosowych
2 łyżki mleka kokosowego
2 łyżki przecieru z mango lub brzoskwini

Ryż ugotować na sypko na wodzie z cukrem ( lub mleku ) . Podzielić na pół . Do jednej części dodać wiórki kokosowe i mleko kokosowe , chwilę podgrzewać w garnuszku mieszając aż wiórki nasiąkną mlekiem kokosowym i zmieszają się z ryżem . Druga część wymieszać z musem z mango ( lub brzoskwini ). Dwie filiżanki wyłożyć folia spożywczą . Na dno filiżanek kłaść warstwę ryżu z mango , na to ryż kokosowy, ryż z mango i na koniec ryż kokosowy . Przykryć talerzykiem , odwrócić tak by uformowany kopczyk ryżu wypadł na talerzyk, zdjąć folię . Udekorować . Podawać na ciepło lub zimno – jak kto lubi .




FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...