Kokosowy Pudding

Avatar photo
22 września 2011,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

file1316696944

Potrzebujemy:
– miąższ i wodę kokosową z dwóch świeżych kokosów
– agar agar czyli naturalna żelatyna
– puszka skondensowanego mleka
– pół litra mleka 3, 2%
– 2 garście migdałów
– 3 łyżki cukru trzcinowego

Siekamy cienko miąższ świeżego kokosa i wyparzonych, pozbawionych skórki migdałów. Mieszamy mleko, mleko skondensowane i cukier trzcinowy, pozwalamy by całość zagotowała się. Odstawiamy do schłodzenia.
Do wody kokosowej wsypujemy żelatynę spożywczą, zagotowujemy i mieszając sprawiamy, by połączyły się w jednolitą masę. Łączymy miąższ kokosowy i  migdały z masą mleczną i masą powstałą z wody kokosowej i żelatyny. Dobrze schładzamy całość, podajemy na zimno z kilkoma migdałami w  całości.
Mniam!



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.