Kokosowy Pudding
Artykuł zewnętrzny
Potrzebujemy:
– miąższ i wodę kokosową z dwóch świeżych kokosów
– agar agar czyli naturalna żelatyna
– puszka skondensowanego mleka
– pół litra mleka 3, 2%
– 2 garście migdałów
– 3 łyżki cukru trzcinowego
Siekamy cienko miąższ świeżego kokosa i wyparzonych, pozbawionych skórki migdałów. Mieszamy mleko, mleko skondensowane i cukier trzcinowy, pozwalamy by całość zagotowała się. Odstawiamy do schłodzenia.
Do wody kokosowej wsypujemy żelatynę spożywczą, zagotowujemy i mieszając sprawiamy, by połączyły się w jednolitą masę. Łączymy miąższ kokosowy i migdały z masą mleczną i masą powstałą z wody kokosowej i żelatyny. Dobrze schładzamy całość, podajemy na zimno z kilkoma migdałami w całości.
Mniam!