Kokosowe curry z polędwicy wołowej

10 grudnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

3_kokosowe_curry

Składniki:

1 łyżka sosu rybnego
1 łyżka Sos Sambal Oelek
1 łyżka Zielona pasta curry
200 g makaron ryżowy nitki

400g chudej wołowiny, 1 cebula, 0,5 l mleczka kokosowego, czerwona papryka, natka pietruszki do posypania.

Przygotowanie:

Mięso kroimy na paseczki o długości ok. 4 cm. Mleko kokosowe mieszamy z pastą curry, następnie gotujemy i wrzucamy do niego mięso, cebulę posiekaną w cienkie talarki, sos Sambal Oelek i sos rybny. Całość dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu przez około 40 minut, od czasu do czasu mieszając. Po upływie tego czasu, dodajemy paprykę i gotujemy jeszcze chwilę, aż sos nieco odparuje. Na koniec posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ryżem lub makaronem ryżowym TaoTao.

www.taotao.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...