Kokosowa marchewka wg Buni

26 września 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Marcheweczka inaczej – pyszna.

Czas: 20 minut

Składniki:

3 średniej wielkości marchewki

1/2 szklanki mleka kokosowego

1 szklanka wody

1 łyżeczka masła

szczypta soli

Marchew obrać, pokroić na plastry a potem w słupki. Zalać wodą zmieszaną z mlekiem kokosowym. Lekko posolić, dodać masło  i gotować aż marchewka będzie miękka. Przed podaniem podgrzać i odcedzić. Doskonałe uzupełnienie potraw tajskich.

file1285515867



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...