Kokosowa marchewka wg Buni

26 września 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Marcheweczka inaczej – pyszna.

Czas: 20 minut

Składniki:

3 średniej wielkości marchewki

1/2 szklanki mleka kokosowego

1 szklanka wody

1 łyżeczka masła

szczypta soli

Marchew obrać, pokroić na plastry a potem w słupki. Zalać wodą zmieszaną z mlekiem kokosowym. Lekko posolić, dodać masło  i gotować aż marchewka będzie miękka. Przed podaniem podgrzać i odcedzić. Doskonałe uzupełnienie potraw tajskich.

file1285515867



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...