Kokardki z serem lazur

8 kwietnia 2013,
dodał: ulak
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 350g makaronu kokardki
  • 200g szynki
  • 200g błękitnego sera pleśniowego, np. lazura
  • Groszek konserwowy
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz

 

 

Przygotowanie:

  • Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie.
  • Czosnek posiekaj, a szynkę pokrój na paski.
  • Pokrusz ser.
  • Na patelni lub w dużym rondlu rozgrzej oliwę. Podsmaż czosnek i szynkę. Zdejmij z palnika. Makaron odcedź, przerzuć do rondla z czosnkiem. Dodaj osączony groszek i pokruszony ser, zamieszaj. Pod wpływem ciepła ser się stopi.
  • Gorący makaron przełóż na talerze. Oprósz świeżo mielonym pieprzem i od razu podawaj.

 

 

 

file1365449862



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...