Kokardki z serem lazur

8 kwietnia 2013, dodał: ulak
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 350g makaronu kokardki
  • 200g szynki
  • 200g błękitnego sera pleśniowego, np. lazura
  • Groszek konserwowy
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz

 

 

Przygotowanie:

  • Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie.
  • Czosnek posiekaj, a szynkę pokrój na paski.
  • Pokrusz ser.
  • Na patelni lub w dużym rondlu rozgrzej oliwę. Podsmaż czosnek i szynkę. Zdejmij z palnika. Makaron odcedź, przerzuć do rondla z czosnkiem. Dodaj osączony groszek i pokruszony ser, zamieszaj. Pod wpływem ciepła ser się stopi.
  • Gorący makaron przełóż na talerze. Oprósz świeżo mielonym pieprzem i od razu podawaj.

 

 

 

file1365449862