Kokardki z jabłkiem i bakaliami

14 marca 2013,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 5 jabłek lub gotowy mus z jabłek
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • łyżka masła
  • łyżka oleju
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • opakowanie kokardek
  • sól
  • bakalie do dekoracji

Jabłka umyć i obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na plasterki. Skropić sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać masło i olej, wsypać jabłka, posypać cukrem, uprażyć. Dodać cynamon. Do dużego garnka wlać wodę i zagotować, ugotować makaron. Makaron połączyć z jabłkami na patelni, doprawić cynamonem i cukrem pudrem, posypać bakaliami.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...