Farfalle (kokardki) z boczkiem: szybka kolacja
Artykuł zewnętrzny
- 30 dag wędzonego chudego boczku lub kiełbasy
- 4 łyżki masła
- 4 łyżki śmietany 22 %
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- opakowanie makaronu kokardki
- sól, pieprz
Boczek pokroić w małą kostkę, na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki masła. Włożyć boczek i kilka minut smażyć mieszając. Obraną cebulę pokroić w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę. Na drugiej patelni przesmażyć na krótko cebulę i czosnek, gdy się zeszklą połączyć z boczkiem, wymieszać i chwilkę smażyć. Dodać śmietanę, doprawić do smaku, dodać posiekaną natkę. Ugotowany makaron dodaj na patelnię z boczkiem i od razu podawaj gorące danie.