Farfalle (kokardki) z boczkiem: szybka kolacja | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Farfalle (kokardki) z boczkiem: szybka kolacja

28 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 30 dag wędzonego chudego boczku lub kiełbasy
  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki  śmietany 22 %
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • opakowanie makaronu kokardki
  • sól, pieprz

Boczek pokroić w małą kostkę, na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki masła. Włożyć boczek i kilka minut smażyć mieszając. Obraną cebulę pokroić w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę. Na drugiej patelni przesmażyć na krótko cebulę i czosnek, gdy się zeszklą połączyć z boczkiem, wymieszać i chwilkę smażyć. Dodać śmietanę, doprawić do smaku, dodać posiekaną natkę. Ugotowany makaron dodaj na patelnię z boczkiem i od razu podawaj gorące danie.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Złomowanie auta
Dziś jest takie zapotrzebowanie na tanie auta że warto je sprzedać całe, np. dla początkującego...
tworzymy opowiadanie - zabawa
.....ale ona natychmiast zaczęła szukać sobie kolejnego męża. ..
Parkiet - trudny wybór
A nie lepsze drewno bez lakieru...?
Oryginalne produkty z Anglii
Poza tym za daleki transport też się płaci wyższą cenę produktów....