Farfalle (kokardki) z boczkiem: szybka kolacja

28 grudnia 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 30 dag wędzonego chudego boczku lub kiełbasy
  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki  śmietany 22 %
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • opakowanie makaronu kokardki
  • sól, pieprz

Boczek pokroić w małą kostkę, na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki masła. Włożyć boczek i kilka minut smażyć mieszając. Obraną cebulę pokroić w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę. Na drugiej patelni przesmażyć na krótko cebulę i czosnek, gdy się zeszklą połączyć z boczkiem, wymieszać i chwilkę smażyć. Dodać śmietanę, doprawić do smaku, dodać posiekaną natkę. Ugotowany makaron dodaj na patelnię z boczkiem i od razu podawaj gorące danie.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...