Kokardki z boczkiem

8 kwietnia 2013, dodał: grzesio
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 40 dag kokardek
  • 10 dag chudego wędzonego boczku
  • 2 czerwone papryki
  • 2-3 szalotki lub dymki
  • Pół szklanki śmietany 12- proc. Do zup i sosów
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • 1 łyżeczka startego kłącza imbiru
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka łagodnej przyprawy curry
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • Sól, pieprz

WYKONANIE:

  1. Makaron wsyp do dużej ilości osolonego wrzątku. Delikatnie go zamieszaj, żeby nie przywarł do dna. Do wody możesz wlać 1-2 łyżki oliwy. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Po odcedzeniu osącz na sitku.
  2. Oczyszczone z pestek papryki, obrane cebule i czosnek oraz boczek pokrój w kostkę. Rozgrzej 2 łyżki oliwy i podsmaż rozdrobnione składniki.
  3. Śmietanę wymieszaj z curry, startym imbirem, solą oraz pieprzem. Wlej do podsmażonych składników i zagotuj. Do gotowego sosu włóż makaron. Wymieszaj, wierzch posyp startym, żółtym serem i posiekanym szczypiorkiem.

file1365452046



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...