Kokardki z boczkiem

8 kwietnia 2013,
dodał: grzesio
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 40 dag kokardek
  • 10 dag chudego wędzonego boczku
  • 2 czerwone papryki
  • 2-3 szalotki lub dymki
  • Pół szklanki śmietany 12- proc. Do zup i sosów
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • 1 łyżeczka startego kłącza imbiru
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka łagodnej przyprawy curry
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • Sól, pieprz

WYKONANIE:

  1. Makaron wsyp do dużej ilości osolonego wrzątku. Delikatnie go zamieszaj, żeby nie przywarł do dna. Do wody możesz wlać 1-2 łyżki oliwy. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Po odcedzeniu osącz na sitku.
  2. Oczyszczone z pestek papryki, obrane cebule i czosnek oraz boczek pokrój w kostkę. Rozgrzej 2 łyżki oliwy i podsmaż rozdrobnione składniki.
  3. Śmietanę wymieszaj z curry, startym imbirem, solą oraz pieprzem. Wlej do podsmażonych składników i zagotuj. Do gotowego sosu włóż makaron. Wymieszaj, wierzch posyp startym, żółtym serem i posiekanym szczypiorkiem.

file1365452046



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ech, no właśnie... to jest świetne, ale dla osób, które jeszcze nie mają takich zobowiązań.
Kurs excel
> grazynka33 napisał/a: > To jak wynajęte jest to mieszkanie? Bez umowy z notarialnym oświadczeniem...
kosmetyki ujędrniające
Tak, rzeczywiście bywają ratunkiem, zwłaszcza dla suchej skóry. Tylko ta systematyczność... bez...
Narcystyczne zaburzenia osobowości
Niby jest, ale nie każda kobieta potrafi swoich granic bronić. Czasami się wydaje,...