Kociołek na rozgrzewkę

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

10     kotletów wieprzowych lub 2 kg karkówki
2 łyżki     Vegety pikantnej
100 ml     oleju
1 l     wody
250 g     cebuli
500 g     świeżej papryki
1 opakowanie     krojonych pomidorów Podravka (390 g)
1 kg     kiełbasy
300 ml     białego wina
800 g     pieczarek w słonej zalewie

 

PRZYGOTOWANIE:

   1. Kotlety posypać Vegetą pikantną i pozostawić na ok. godzinę.
   2. W kotle, w którym będzie przygotowywana potrawa dobrze rozgrzać olej. Usmażyć przygotowane kotlety. Na koniec kotlety podlać odrobiną wody i dusić aż zmiękną.
   3. Gdy mięso zmięknie, wyłożyć na brzeg metalowego talerza, a do sosu dodać drobno posiekaną cebulkę, paprykę i pokrojone pomidory. Dolać nieco wody i doprowadzić do wrzenia.
   4. Na koniec dodać pieczarki.

Serwowanie

Do kociołka podawać ziemniaki z wody.
Rada

Standardowo podajemy chleb, ale jeszcze lepiej kociołek smakować będzie z uprzednio ugotowanymi, a następnie zapieczonymi ziemniakami.

na podstawie: www.podravka.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...