Knedle twarogowe z brzoskwiniami

Avatar photo
26 września 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1 kg ziemniaków
1 szklanki mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 jajka
2 kostki twarogu
1 kg brzoskwiń
15-20 kostek cukru
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki masła
sól
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować. Przestudzić zmielić lub przecisnąć przez praskę razem z twarogiem. Wbić 2 jajka, dodać mąkę i zagnieść ciasto. Owoce umyć, nadkroić z jednej strony, wyjąć pestkę. Można zdjąć skórkę. W miejsce pestki włożyć po pół kostki cukru . Wkładać do ciasta i formować duże wałeczki. W dużym garnku zagotować wodę z odrobiną soli. Do wrzątku wkładać knedle i gotować do miękkości. Odcedzić na sicie. Podawać z owocami i mielonymi orzechami, słodką śmietaną lub masłem.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.