Knedle twarogowe z brzoskwiniami

26 września 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1 kg ziemniaków
1 szklanki mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 jajka
2 kostki twarogu
1 kg brzoskwiń
15-20 kostek cukru
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki masła
sól
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować. Przestudzić zmielić lub przecisnąć przez praskę razem z twarogiem. Wbić 2 jajka, dodać mąkę i zagnieść ciasto. Owoce umyć, nadkroić z jednej strony, wyjąć pestkę. Można zdjąć skórkę. W miejsce pestki włożyć po pół kostki cukru . Wkładać do ciasta i formować duże wałeczki. W dużym garnku zagotować wodę z odrobiną soli. Do wrzątku wkładać knedle i gotować do miękkości. Odcedzić na sicie. Podawać z owocami i mielonymi orzechami, słodką śmietaną lub masłem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...