Knedle malinowe z jogurtem

12 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

ziemniaki gotowane
ser biały
mąka ziemniaczana
mąka pszenna
jajko
maliny
brzoskwinie
cukier
cukier waniliowy
jogurt malinowy

Zemleć ziemniaki gotowane i ser, dodać jajko, mąkę i odrobinę gorącej wody jak jest za gęste, wyrobić ciasto dosyć gęste. (Najlepsze proporcje to 2/3 ziemniaki i 1/3 ser). Robimy kulki a z nich placki i kładziemy maliny lub brzoskwinie i posypujemy cukrem i cukrem waniliowym. Wtedy nie zrobi się sok i nie wypłynie podczas gotowania. Placki zlepiamy i formujemy knedle. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Podajemy z jogurtem malinowym i posypujemy świeżymi malinami. Wspaniałe danie dla dzieci.

file1263312668



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kobiety, które żałują macierzyństwa…
Nie dla każdej z nas macierzyństwo oznacza spełnienie. Są osoby świadomie decydujące...
Europejski Zielony Ład
Dużo ostatnio mówi się o Zielonym Ładzie, zwłaszcza w kontekście szkód dla polskiego rolnictwa,...
Cichy zabójca - stłuszczenie wątrob…
Według szacunków aż 6 mln Polaków może cierpieć na niealkoholowe stłuszczenie wątroby. To zatrważająca...
Nowy Kodeks Etyki Lekarskiej
18 maja w Łodzi, po raz pierwszy od 20 lat (dokładnie od 2003 roku),...