Knedle

14 listopada 2010,
dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • 250 g mąki
  • 300 g twarogu
  • Kilka łyżek mleka
  • Pieprz
  • Zioła

Farsz: twaróg rozgnieść, wymieszać z mlekiem i przyprawami . Ziemniaki zmielić, zagnieść z przesianą mąką. Uformować wałek, pokroić na kawałki i rozpłaszczać na placki. Wyłożyć farsz, zlepić, uformować kulki. Zagotować wodę, wrzucać na wrzątek, gotować ok. 5 minut, wyjmować łyżką cedzakową.

file1289714137



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...