Kluski z ziemnaków gotowanych

25 października 2010,
dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 8 dużych ziemniaków
  • 2 jajka
  • 3 kopiaste łyżki mąki kartoflanej
  • sól

Ziemniaki obrane i ugotowane przecisnąć przez praskę. Dodać jajka, mąkę kartoflaną, osolić i wymieszać. Masę wyrobić. Ulepić kluski większe niż orzechy włoskie. Każdą spłaszczyć i zrobić palcem mały dołek. Gotować we wrzącej wodzie 2-3 min po wypłynięciu na wierzch. Podawać polane sosem np.pieczarkowym

Smacznego



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...