Kluski z ryżu

22 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 50 g ryżu
  • 1/2 szkl. mleka
  • płaska łyżka margaryny
  • jajo
  • 5 łyżek mąki
  • natka pietruszki

Wykonanie

Ryż opłukać, zalać wrzącym mlekiem z dodatkiem masła, ugotować na małym ogniu. Następnie przestudzić, wymieszać z jajkiem, posiekaną natką pietruszki i przesianą mąką, doprawić. Metalową łyżką formować podłużne kluski, kłaść na wrzącą osoloną wodę, ugotować, odcedzić.



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...