Kluski z ryżu

22 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 50 g ryżu
  • 1/2 szkl. mleka
  • płaska łyżka margaryny
  • jajo
  • 5 łyżek mąki
  • natka pietruszki

Wykonanie

Ryż opłukać, zalać wrzącym mlekiem z dodatkiem masła, ugotować na małym ogniu. Następnie przestudzić, wymieszać z jajkiem, posiekaną natką pietruszki i przesianą mąką, doprawić. Metalową łyżką formować podłużne kluski, kłaść na wrzącą osoloną wodę, ugotować, odcedzić.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...