Kluski z ryżu

22 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 50 g ryżu
  • 1/2 szkl. mleka
  • płaska łyżka margaryny
  • jajo
  • 5 łyżek mąki
  • natka pietruszki

Wykonanie

Ryż opłukać, zalać wrzącym mlekiem z dodatkiem masła, ugotować na małym ogniu. Następnie przestudzić, wymieszać z jajkiem, posiekaną natką pietruszki i przesianą mąką, doprawić. Metalową łyżką formować podłużne kluski, kłaść na wrzącą osoloną wodę, ugotować, odcedzić.



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...