Kluski z bakaliami

27 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 50 dag makaronu
  • 60 dag bakalii: suszone figi, suszone morele, suszona żurawina, kandyzowana skórka pomarańczowa i cytrynowa, orzechy, rodzynki, migdały
  • 2 łyżki miodu
  • 35 dag maku
  • 3-4 łyżki masła
  • 4 szkl. mleka

Wykonanie:

Mak opłukać, namoczyć w mleku, zagotować, odcedzić. Bakalie umyć osączyć, pokroić. W garnku rozpuścić masło, dodać bakalie i mak oraz 4 łyżki wody, chwilę podgrzać odstawić.Masę wymieszać z miodem. Makaron ugotowac. Na środku porcji makaronu położyć przygotowane bakalie z makiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...