Kluski pulchne z majerankiem

15 listopada 2010, dodał: radosna29
Artykuł zewnętrzny

Składniki

1kg ziemniaków
2 łyżki bułki tartej
2 żółtka
1/2 szkl. mąki
sól, majeranek

Wykonanie

Ziemniaki obrać ugotować, odlać i utrzeć na gładka masę. Dodać przesianą mąkę, tarta bułkę, żółtko i majeranek, sól. Wszystko wymieszać zagnieść miękkie ciasto. Toczyć z niego wałeczek i kroić tak jak na leniwe pierogi.Gotować w dużej ilości wrzącej osolonej wody. Podawać ze smażoną słoniną lub boczkiem i smażoną kapusta.



FORUM - bieżące dyskusje

Straciłam dwa zęby. Gdzie wstawiać …
Implanty też mają skutki uboczne, bo to metal, obce ciało w dziąśle...
Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...