Kluski pulchne z majerankiem

15 listopada 2010,
dodał: radosna29
Artykuł zewnętrzny

Składniki

1kg ziemniaków
2 łyżki bułki tartej
2 żółtka
1/2 szkl. mąki
sól, majeranek

Wykonanie

Ziemniaki obrać ugotować, odlać i utrzeć na gładka masę. Dodać przesianą mąkę, tarta bułkę, żółtko i majeranek, sól. Wszystko wymieszać zagnieść miękkie ciasto. Toczyć z niego wałeczek i kroić tak jak na leniwe pierogi.Gotować w dużej ilości wrzącej osolonej wody. Podawać ze smażoną słoniną lub boczkiem i smażoną kapusta.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...