Kluski leniwe

23 sierpnia 2012, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
kostka twarogu 200g
szklanka mąki
1 jajko
pół łyżeczki soli
2 łyżeczki bułki tartej
3 łyżki masła
Wykonanie:
Twaróg, mąkę i jajko włożyć do miski, dokładnie wyrobić ciasto, w razie potrzeby podsypać mąki. Utoczyć wałeczek, spłaszczyć, pokroić na cząstki. Wrzucać na wrzącą osoloną wodę, po wypłynięciu gotować około 7 minut.  Polać stopionym masłem z bułką tartą.
Proste i pyszne.

file1345748810



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...