Kluski kwiatuszki ziemniaczano-marchewkowe

14 listopada 2010,
dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

150 g piure z ziemniaków i marchewki

Ok. szklanka mąki

Do puree dodać przesianą mąkę, wyrobić twarde ciasto. Rozwałkować i wykrawać kluski  mała foremką. Zagotować wodę, wrzucić kluski i gotować ok. 5 minut. Wyjąć cedzakową łyżka.

file1289713943



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...