Klopsiki w sosie z wątróbką

11 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    ½ kg mięsa mielonego
    1 czerstwa bułeczka
    1 cebula
    2 łyżki keczupu
    1 łyżka musztardy
    1 jajko
    30 dkg wątróbki
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżka mąki
    1 łyżka śmietany
    sól
    pieprz
    lisek laurowy
    ziele angielskie
    olej do smażenia


      Z wymienionych składników zrobić klopsiki, podsmażyć na oleju, przełożyć do garnka z 1 szklanką wody i vegetą, listkiem i zielem angielskim. Podgotować około 20 min. W tym czasie posiekać drobno czosnek  a wątróbkę pokroić w kostkę ok. 2×2 cm. Podsmażyć czosnek na oleju, wrzucić wątróbkę (bez soli). Po podsmażeniu wrzucić do sosu, dodać koncentrat pomidorowy i zaprawić sos mąką ze śmietaną. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

      file1263239653



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz