Klopsiki w sosie z wątróbką

11 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    ½ kg mięsa mielonego
    1 czerstwa bułeczka
    1 cebula
    2 łyżki keczupu
    1 łyżka musztardy
    1 jajko
    30 dkg wątróbki
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżka mąki
    1 łyżka śmietany
    sól
    pieprz
    lisek laurowy
    ziele angielskie
    olej do smażenia


      Z wymienionych składników zrobić klopsiki, podsmażyć na oleju, przełożyć do garnka z 1 szklanką wody i vegetą, listkiem i zielem angielskim. Podgotować około 20 min. W tym czasie posiekać drobno czosnek  a wątróbkę pokroić w kostkę ok. 2×2 cm. Podsmażyć czosnek na oleju, wrzucić wątróbkę (bez soli). Po podsmażeniu wrzucić do sosu, dodać koncentrat pomidorowy i zaprawić sos mąką ze śmietaną. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

      file1263239653



      FORUM - bieżące dyskusje

      zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
      "Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
      Outlet - Promocje
      Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
      Jaki odkurzacz
      Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
      Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
      Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...