Klopsiki owijane boczkiem

16 marca 2013, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

*0,5 kg mieszanego mięsa mielonego
*10 dag plastrów boczku
* cukinia
*cebula
*jajko
*papryczka chilii
*tymianek
*sól,pieprz,olej

Papryczkę przekroić,usunąć nasiona.Posiekać.Cebulę pokroić w kosteczkę.Mięso wyrobić z papryczką,przyprawami,jajkiem i cebulą.Wymieszać.Z masy lformować niewielkie klopsiki.
Cukinię pokroić wzdłuż na paski o długości takiej jak plasterki boczku.Na plaster cukini położyć plaster boczku,a na nich klopsiki.Nabić na patyczki do szaszłyków,tak aby boczek z cukinią znajdowały sie po jednej stronie klopsików.Piec w 180 stopniach ok 30 min.

file1363462970



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz