Pieczona wieprzowina z cytryną czyli kleftiko po polsku | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pieczona wieprzowina z cytryną czyli kleftiko po polsku

17 czerwca 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– mięso wieprzowe (powinna być jagnięcina, ale jak po polsku i tańsza wersja może być wieprzowina)
– oregano
– 2 cytryny
– 4 ziemniaki
– sól, pieprz

Do woreczka foliowego wkładamy kawałek mięsa, pokrojone ziemniaki i cytryny sparzone ze skórką, doprawić do smaku przyprawami i piec około 3 godziny w średnio nagrzanym piekarniku. Podawać natychmiast po upieczeniu gorące!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...