Kiszone warzywa po ormiańsku

19 października 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kiszone warzywa to nie tylko ogórki czy kapusta, ale też wspaniale smakują buraki, kalafior papryka. Zachwycający smak mają kiszone warzywa po ormiańsku, które sa wspaniałą zakąską lub przystawką szczególnie na nadchodzące zimowe wieczory…

składniki:

zielone pomidory

kalafior

papryka mała

małe ogórki

kilka buraków

przyprawy: pieprz czarny w ziarnach, liść laurowy,  natka selera, koperek, czosnek

W kamiennym garnku lub szklanym słoju umieścić umyte i obrane buraki, nieobrane ogórki, kalafiory, pomidory, dodać przyprawy, zalać ciepłą wodą z dodatkiem grubej soli – woda musi być dość słona. Dobrze przykryć ściereczką lub talerzem i zostawić w ciepłym miejscu na kilka dni. Jak warzywa będą ukiszone można przełożyć do lodówki.



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...