Kiszona kapusta z rzodkwią i gruszką

23 października 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Szukałam trochę innego smaku dla kapusty kiszonej podanej do ,,Mintaja w cieście sezamowym „ Moim zdaniem taka doskonale pasuje .

Czas : 5 minut

Składniki :

25 dag kiszonej kapusty ( lekko ukiszonej , nie za kwaśnej , nie za słonej – najlepiej

takiej domowej z marchewką )

½ dużej , twardej , nie słodkiej gruszki utartej na tarce jarzynowej

3 łyżki utartej na drobnej tarce jarzynowej białej rzodkwi

sól

pieprz mielony

cukier

2 łyżki oleju słonecznikowego

2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Wymieszać kapustę z gruszką i rzodkwią . Doprawić solą , pieprzem i cukrem .Posypać natka pietruszki .

file1256298109

Przepis dodany przez: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...