Kiszona kapusta z rzodkwią i gruszką

23 października 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Szukałam trochę innego smaku dla kapusty kiszonej podanej do ,,Mintaja w cieście sezamowym „ Moim zdaniem taka doskonale pasuje .

Czas : 5 minut

Składniki :

25 dag kiszonej kapusty ( lekko ukiszonej , nie za kwaśnej , nie za słonej – najlepiej

takiej domowej z marchewką )

½ dużej , twardej , nie słodkiej gruszki utartej na tarce jarzynowej

3 łyżki utartej na drobnej tarce jarzynowej białej rzodkwi

sól

pieprz mielony

cukier

2 łyżki oleju słonecznikowego

2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Wymieszać kapustę z gruszką i rzodkwią . Doprawić solą , pieprzem i cukrem .Posypać natka pietruszki .

file1256298109

Przepis dodany przez: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Domy modułowe - opinie
Na pewno elewacja zniszczy się warunkami pogodowymi, a czy będzie dalej miała właściwości termoizolacyjne...
Egzotyczne zwierzęta w domach?
Ktoś podobno trzymał krokodyla w wannie, co trzeba mieć w głowie żeby...
Przewożenie dziecka w taksówce
Ogólnie fotelik daje dobre zabezpieczenie dziecku, więc nie warto tu ryzykować jego brakiem.
Modny manicure na imprezę
Ja wybieram zawsze klasyczny, beżowy.