Kiszka ziemniaczana

27 września 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

ziemniaki duże 3 kg
cebula 2 szt
boczek surowy 1/2 kg
jelita wieprzowe 4 – 5 m
pieprz 1 łyżeczka
vegeta 2 łyżki

Boczek pokroić w kostkę, usmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę. Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, dodać usmażony boczek, doprawić solą, pieprzem i wegetą. Nadziać w jelita, wiązać odpowiednie długości około 15 cm. Gotować na wolnym ogniu 25 minut. Przed podaniem podsmażyć na patelni na rumiano. Smakuje z dodatkiem surówki lub z keczupem.

file1285594376



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....