Kiszka ziemniaczana

27 września 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

ziemniaki duże 3 kg
cebula 2 szt
boczek surowy 1/2 kg
jelita wieprzowe 4 – 5 m
pieprz 1 łyżeczka
vegeta 2 łyżki

Boczek pokroić w kostkę, usmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę. Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, dodać usmażony boczek, doprawić solą, pieprzem i wegetą. Nadziać w jelita, wiązać odpowiednie długości około 15 cm. Gotować na wolnym ogniu 25 minut. Przed podaniem podsmażyć na patelni na rumiano. Smakuje z dodatkiem surówki lub z keczupem.

file1285594376



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...