Kiszka ziemniaczana

9 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

ziemniaki duże 2 kg
cebula 2 sztuki
boczek surowy ½ kg
sól
pieprz
wegeta
jelita wieprzowe około 4 m

Boczek pokroić w kostkę, usmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę. Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, dodać usmażony boczek, doprawić solą, pieprzem i wegetą. Nadziać w jelita, wiązać odpowiednie długości około 15 cm. Gotować na wolnym ogniu 25 minut. Przed podaniem podsmażyć na patelni na rumiano. Smakuje z dodatkiem surówki lub z keczupem.

file1265740937



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...