Kisiel żurawinowy

17 listopada 2009,
dodał: MONIKA
Artykuł zewnętrzny

żurawina 1 kg

woda 3 l

cukier 3 łyzki

mąka ziemniaczana 3 łyżki

Wodę gotujemy z żurawiną przez 10 minut. Następnie dodajemy cukier. Mąkę mieszamy z 1/2 szkl zimnej wody, dodajemy do gotujących się żurawin, mieszamy.

file1258472354



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...