Kisiel żurawinowy

17 listopada 2009, dodał: MONIKA
Artykuł zewnętrzny

żurawina 1 kg

woda 3 l

cukier 3 łyzki

mąka ziemniaczana 3 łyżki

Wodę gotujemy z żurawiną przez 10 minut. Następnie dodajemy cukier. Mąkę mieszamy z 1/2 szkl zimnej wody, dodajemy do gotujących się żurawin, mieszamy.

file1258472354



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...