Kiełbaski z indyka w pieczonym bakłażanie z sosem tzatziki

17 maja 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Ilość dla 4 osób

400g mielonego mięsa z indyka

1 bułka

1 jajko

1 mała cebula

2  bakłażany

200 ml jogurtu naturalnego

1 ogórek

kilka listków świeżej mięty

Sos tzatziki Kamis

Grill Pikantny przyprawa do potraw z grilla Kamis

Sól morska Kamis

Pieprz czarny Kamis

Bakłażana przetnij wzdłuż, posyp solą z pieprzem, odstaw na kilkanaście min. Mięso, wymieszaj z pokrojoną w kostkę bułką, dodaj jajko, przyprawę Grill pikantny, wymieszaj. Formuj podłużne „:kiełbaski”, posmaruj olejem ,piecz razem z bakłażanem na ruszcie. „Kiełbaski” podawaj w bakłażanie wypełnionym sosem tzatziki.

Sos: ogórka zetrzyj na tarce, dodaj jogurt, posiekaną miętę, przyprawę do sosu, wymieszaj.

file1305624537