Kiełbaski z indyka w pieczonym bakłażanie z sosem tzatziki
Artykuł zewnętrzny
Ilość dla 4 osób
400g mielonego mięsa z indyka
1 bułka
1 jajko
1 mała cebula
2 bakłażany
200 ml jogurtu naturalnego
1 ogórek
kilka listków świeżej mięty
Sos tzatziki Kamis
Grill Pikantny przyprawa do potraw z grilla Kamis
Sól morska Kamis
Pieprz czarny Kamis
Bakłażana przetnij wzdłuż, posyp solą z pieprzem, odstaw na kilkanaście min. Mięso, wymieszaj z pokrojoną w kostkę bułką, dodaj jajko, przyprawę Grill pikantny, wymieszaj. Formuj podłużne „:kiełbaski”, posmaruj olejem ,piecz razem z bakłażanem na ruszcie. „Kiełbaski” podawaj w bakłażanie wypełnionym sosem tzatziki.
Sos: ogórka zetrzyj na tarce, dodaj jogurt, posiekaną miętę, przyprawę do sosu, wymieszaj.