Kiełbaski z indyka w pieczonym bakłażanie z sosem tzatziki

17 maja 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Ilość dla 4 osób

400g mielonego mięsa z indyka

1 bułka

1 jajko

1 mała cebula

2  bakłażany

200 ml jogurtu naturalnego

1 ogórek

kilka listków świeżej mięty

Sos tzatziki Kamis

Grill Pikantny przyprawa do potraw z grilla Kamis

Sól morska Kamis

Pieprz czarny Kamis

Bakłażana przetnij wzdłuż, posyp solą z pieprzem, odstaw na kilkanaście min. Mięso, wymieszaj z pokrojoną w kostkę bułką, dodaj jajko, przyprawę Grill pikantny, wymieszaj. Formuj podłużne „:kiełbaski”, posmaruj olejem ,piecz razem z bakłażanem na ruszcie. „Kiełbaski” podawaj w bakłażanie wypełnionym sosem tzatziki.

Sos: ogórka zetrzyj na tarce, dodaj jogurt, posiekaną miętę, przyprawę do sosu, wymieszaj.

file1305624537



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...