Kiełbaski na ciepło

12 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Kiełbaski na ciepło z sałatką ziemniaczaną
Składniki:
1 1/2 łyżki musztardy Dijon
2 łyżki drobno posiekanej świeżej natki pietruszki
1 łyżeczka białego octu winnego
3 łyżki oliwy z oliwek
1 szalotka, drobno posiekana
1 1/2 kg małych czerwonych ziemniaków
4 wieprzowe lub drobiowe kiełbaski
sól
kilka liści sałaty
2 pomidory
Przygotowanie:
Rozgrzać grill. Wymieszać musztardę, pietruszkę, ocet, oliwę z oliwek i szalotki w małej misce. Ugotować ziemniaki z 1 łyżeczką soli (ok. 10 min.). Odsączyć i przełożyć na grilla. Kiełbaski nakłuć (przeciąć) w kilku miejscach i położyć na grilla. Piec obracając od czasu do czasu, przez ok. 10 min. Po zdjęciu z grilla przeciąć każdego ziemniaka na pół. Sos wymieszać z ziemniakami. Podawać razem z kiełbaskami na ciepło oraz sałatą i pomidorami.