Kiełbaski na ciepło

12 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Kiełbaski na ciepło z sałatką ziemniaczaną
Składniki:
1 1/2 łyżki musztardy Dijon
2 łyżki drobno posiekanej świeżej natki pietruszki
1 łyżeczka białego octu winnego
3 łyżki oliwy z oliwek
1 szalotka, drobno posiekana
1 1/2 kg małych czerwonych ziemniaków
4 wieprzowe lub drobiowe kiełbaski
sól
kilka liści sałaty
2 pomidory
Przygotowanie:
Rozgrzać grill. Wymieszać musztardę, pietruszkę, ocet, oliwę z oliwek i szalotki w małej misce. Ugotować ziemniaki z 1 łyżeczką soli (ok. 10 min.). Odsączyć i przełożyć na grilla. Kiełbaski nakłuć (przeciąć) w kilku miejscach i położyć na grilla. Piec obracając od czasu do czasu, przez ok. 10 min. Po zdjęciu z grilla przeciąć każdego ziemniaka na pół. Sos wymieszać z ziemniakami. Podawać razem z kiełbaskami na ciepło oraz sałatą i pomidorami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Największe błędy ślubnych stylizacj…
Ja widziałam niedopasowaną suknię do figury, młoda wyglądała jak opięty baleronik, no ale spełniła...
Gophering - zmora randkowiczów
Częste zjawisko, sama je widziałam - tzn. tej osoby już więcej nie widziałam :D
Salon fryzjerski w Poznaniu - gdzie…
Sama jeżdżę 35 km do mojej fryzjerki, ale to jedyna, co umie ułożyć moje...
Nadmierne poczucie odpowiedzialnośc…
To męczące, nie można wtedy zdać się na innych, tylko samemu się wszystkim zajmujesz...