Kiełbaski na ciepło

12 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Kiełbaski na ciepło z sałatką ziemniaczaną
Składniki:
1 1/2 łyżki musztardy Dijon
2 łyżki drobno posiekanej świeżej natki pietruszki
1 łyżeczka białego octu winnego
3 łyżki oliwy z oliwek
1 szalotka, drobno posiekana
1 1/2 kg małych czerwonych ziemniaków
4 wieprzowe lub drobiowe kiełbaski
sól
kilka liści sałaty
2 pomidory
Przygotowanie:
Rozgrzać grill. Wymieszać musztardę, pietruszkę, ocet, oliwę z oliwek i szalotki w małej misce. Ugotować ziemniaki z 1 łyżeczką soli (ok. 10 min.). Odsączyć i przełożyć na grilla. Kiełbaski nakłuć (przeciąć) w kilku miejscach i położyć na grilla. Piec obracając od czasu do czasu, przez ok. 10 min. Po zdjęciu z grilla przeciąć każdego ziemniaka na pół. Sos wymieszać z ziemniakami. Podawać razem z kiełbaskami na ciepło oraz sałatą i pomidorami.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...