Kiełbasa z fasolką w pomidorach

3 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 pętka cienkiej kiełbaski\puszka pomidorów

15 dag.czerwonej fasolki z puszki

1 cebula

4 ząbki czosnku

kilka pomidorków koktajlowych

1 cebula

łyżeczka ostrej papryki w proszku

2 łyżki oleju

pieprz

sól

Przygotowanie:

Czosnek i cebulę obrać.Czosnek przecisnąć przez praskę ,a cebulę drobno posiekać.Na rozgrzanym oleju zrumienić cebulę z czosnkiem,dodać kiełbasę i podsmażyć.Następnie dodać pomidory z puszki i czerwoną fasolkę.Przyprawić solą,pieprze i papryką w proszkuPod koniec dodać pomidorki koktajlowe i chwilę jeszcze trzymać na wolnym ogniu.Podawać na gorąco.