Kiełbasa świąteczna

29 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

szynka wieprzowa 1 kg
sól 1 łyżka
pieprz 1 łyżeczka
cukier 1 szczypta
jelita wieprzowe 2 metry
czosnek 1 główka
Mięso pokroić w drobną kostkę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, pieprz i odrobinę cukru. Wymieszać i odstawić najlepiej na nos w chłodne miejsce. Na drugi dzień mięso nadziać w jelita, zrobić krótkie kiełbaski. Mocno owędzić. Parzyć nie koniecznie. Taka jest bardzo smaczna.

file1269886186



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...