Kiełbasa świąteczna

29 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

szynka wieprzowa 1 kg
sól 1 łyżka
pieprz 1 łyżeczka
cukier 1 szczypta
jelita wieprzowe 2 metry
czosnek 1 główka
Mięso pokroić w drobną kostkę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, pieprz i odrobinę cukru. Wymieszać i odstawić najlepiej na nos w chłodne miejsce. Na drugi dzień mięso nadziać w jelita, zrobić krótkie kiełbaski. Mocno owędzić. Parzyć nie koniecznie. Taka jest bardzo smaczna.

file1269886186



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D