Kiełbasa palcówka

29 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 kg mięsa z szynki wieprzowej
sól, pieprz
odrobina cukru
jelita wieprzowe
1 główka czosnku

Mięso pokroić w drobną kostkę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, pieprz i odrobinę cukru. Wymieszać i odstawić najlepiej na nos w chłodne miejsce. Na drugi dzień mięso nadziać w jelita, zrobić krótkie kiełbaski. Najlepiej obsuszyć na kuchni węglowej a następnie dosuszyć na grzejniku. Bardzo smaczna i aromatyczna kiełbasa, tylko nasi dziadkowie taką robili.

file1264796943



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...