Kiełbasa palcówka

29 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 kg mięsa z szynki wieprzowej
sól, pieprz
odrobina cukru
jelita wieprzowe
1 główka czosnku

Mięso pokroić w drobną kostkę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, pieprz i odrobinę cukru. Wymieszać i odstawić najlepiej na nos w chłodne miejsce. Na drugi dzień mięso nadziać w jelita, zrobić krótkie kiełbaski. Najlepiej obsuszyć na kuchni węglowej a następnie dosuszyć na grzejniku. Bardzo smaczna i aromatyczna kiełbasa, tylko nasi dziadkowie taką robili.

file1264796943



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....