Kiełbasa palcówka

29 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 kg mięsa z szynki wieprzowej
sól, pieprz
odrobina cukru
jelita wieprzowe
1 główka czosnku

Mięso pokroić w drobną kostkę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, pieprz i odrobinę cukru. Wymieszać i odstawić najlepiej na nos w chłodne miejsce. Na drugi dzień mięso nadziać w jelita, zrobić krótkie kiełbaski. Najlepiej obsuszyć na kuchni węglowej a następnie dosuszyć na grzejniku. Bardzo smaczna i aromatyczna kiełbasa, tylko nasi dziadkowie taką robili.

file1264796943



FORUM - bieżące dyskusje

Ile w Was jest narcyzmu?
U mnie narcyzmu jest coraz mniej, akceptuję nawet objawy starzenia :)
dodatkowa gotówka na wesele
Już te wesela nie są tak wystawne, bo ludzie zmądrzeli jak kryzys nastał i inflacja...
Święta Bożego Narodzenia
A ja jem to, co lubię, nie daję się omamić tradycji z jej uświęconymi daniami:)
Dieta przy kamicy nerkowej.
Szczawiany są tu niewskazane, np. obecne w tak zdrowym niby szpinaku...