Keczup winno-orzechowy

27 września 2010,
dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

łyżka łuskanych orzechów włoskich

1/2 cebuli

łyżka octu winnego

20ml. czerwonego wina

ząbek czosnku

2 goździki

łyżka sosu sojowego

szczypta soli

Przygotowanie:

Cebulę zetrzeć na tarce. Czosnek i obrane orzechy  przecisnąć przez praskę. Do salaterki wlać ocet, sos sojowy, wino i dodać posiekaną cebulę,czosnek i orzechy. Wszystko dokładnie wymieszać.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...