Kebab warzywny

10 września 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 bakłażan /40 dag/,
  • 1 cukinia /25 dag/,
  • 15 dag pieczarek,
  • 1 zielona papryka /20 dag/ ,
  • 1 czerwona papryka /20 dag/,
  • 18 pomidorków koktajlowych,
  • 3 łyżki oliwy,
  • sok z ½ cytryny,
  • sól, pieprz czarny mielony Prymat

Przyrządzanie:

Bakłażan i cukinię pokroić w dużą kostkę, włożyć do durszlaka i posolić. Gdy puszczą sok opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Papryki opłukać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na kawałki. Pieczarki oczyścić i umyć. Warzywa i grzyby nadziać na szpadki do szaszłyków, posmarować oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny i ułożyć na grillu. Piec około 10 min często obracając.

Podawać do mięsa lub kiełbasy z grilla.

www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....