Kebab warzywny

10 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 bakłażan /40 dag/,
  • 1 cukinia /25 dag/,
  • 15 dag pieczarek,
  • 1 zielona papryka /20 dag/ ,
  • 1 czerwona papryka /20 dag/,
  • 18 pomidorków koktajlowych,
  • 3 łyżki oliwy,
  • sok z ½ cytryny,
  • sól, pieprz czarny mielony Prymat

Przyrządzanie:

Bakłażan i cukinię pokroić w dużą kostkę, włożyć do durszlaka i posolić. Gdy puszczą sok opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Papryki opłukać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na kawałki. Pieczarki oczyścić i umyć. Warzywa i grzyby nadziać na szpadki do szaszłyków, posmarować oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny i ułożyć na grillu. Piec około 10 min często obracając.

Podawać do mięsa lub kiełbasy z grilla.

www.prymat.pl