Kawa po włosku

21 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 4 filiżanki mocnego gorącego naparu kawy(słodzonego lub nie)
  • 4 łyżki likieru migdałowego amaretto
  • 4 łyzki rumu
  • 4 łyżki śmietany
  • Do 4 szklaneczek wlać po łyżce likieru migdałowo i rumu. Dokładnie wymieszać. Rum i likier zalać naparem z kawy. Na wierzch nałożyć po łyżce śmietany (nie ubitej)!



    FORUM - bieżące dyskusje

    Reportaże, książki oparte na faktac…
    Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
    Klasyka literatury - do czego wraca…
    Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
    ulubione filmy
    Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
    Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
    "Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...