Kawa mrożona z żurawiną

23 sierpnia 2012, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej na 150 ml wody
2 łyżki lodów śmietankowych
5 łyżeczek suszonej żurawiny
Kawę zaparzyć.

Do oddzielnej szklanki włożyć większość żurawiny zostawiając kilkanaście owoców do dekoracji.

Suszone owoce zalać gorącą kawą, poczekać ok. 7 minut aż żurawina napęcznieje, a kawa przestygnie.

Na kawie ułożyć 2 łyżki lodów śmietankowych, po częściowym rozpuszczeniu wymieszać powstałą pianę.

Na wierzchu ułożyć owoce żurawiny w kształcie serca.

Schłodzić przed podaniem.

file1345748412



FORUM - bieżące dyskusje

Jak przedłużyć i zagęścić rzęsy w d…
W dzisiejszych czasach, gdy mamy na wyciągnięcie ręki wiele zabiegów upiększających i kosmetyków, warto...
Czego nie jeść przy delikatnym żołą…
Ostre potrawy i przyprawy podrażniają wyściółkę żołądka. Jeśli jeszcze nie mamy z nim problemów,...
Trening na prawidłowy oddech w czas…
Znajdź miejsce, w którym przez chwilę nikt nie będzie Ci przeszkadzał. Najlepiej gdy...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Mieliśmy taki problem przy remocie u babci. Przede wszystkim trzeba było zapewnić tam wygodę...